VÅRAN   KENNEL

MÅLET MED VÅRAN KENNEL ÄR OCH HAR ALLTID VARIT - ATT FÅ FRAM SÅ FRISKA, SUNDA & RASTYPISKA HUNDAR SOM MÖJLIGT. 

Sedan Doguehills startades på 90-talet så har Kalle lagt ner ett stort engagemang och arbete på att lära sig allt om rasens historia, kartlagt fd sjukdomar som förekommit & läst på om allt som går - för att hela tiden kämpa för en sundare avel och kunna få fram friska & fina hundar.

LITE HISTORIA - GAMLA DOGUEHILLS
 
STARTADES AV KALLE PÅ 90 TALET
Doguehills kennel har funnits sedan 90-talet och startades av Kalle Bengtsson, som redan 1999 köpte sin första Dogue de bordeaux. Sedan dess har han arbetat stenhårt med kenneln - han har bland annat ställt ut hundar runt om i världen med fina resultat och åkt land och rike runt för att få fram friska & vackra hundar med bra temprament. Han har även suttit med i avelsråd och klubbar med anknytning till rasen & besitter en enorm kunskap om hundar över lag - men speciellt om just Dogue de bordeaux.. Av privata anledningar är Kalle inte längre aktiv med just uppfödningen, utan fungerar mest som rådgivare, delar med sig av sin kunskap och kontakter.
VERKSAMHETEN IDAG 
- NYA 
DOGUEHILLS 

 
FRÅN SKÅNE TILL VÄSTRA GÖTALAND
Lotta Johansson började sammarbeta med Kalle och Doguehills 2012 - och idag ligger kenneln hemma på hennes gård några mil från Vänersborg, där hon bor tillsammans med sin man Mikael, sina hästar, katter och såklart alla hundarna.  Så nu ligger alltså hela Doguehills verksamhet hemma hos Lotta, vilket betyder att allting som har med hundar, valpar, kullar och avel nu sker via henne. Doguehills jobbar fortfarande, som Kalle gjort från start och dag ett, med att få fram så friska och fina hundar som möjligt. Hundarna kommer alltid komma i första hand, för hur man än vrider och vänder på det, så är hundarnas mående det absolut viktigaste av allt. 

Kalle kommer såklart alltid att vara en del av Doguehills även om han inte är
aktiv med aveln, och han besitter massvis med kunskap & erfarenheter som är

till en stor hjälp.